Veliki servis kod benzinskih motora koji ima zupčasti kaiš se optimalno radi na 4 godine – jer je kaiš od gume, ili 60.000 km ako nije drugačije preporučeno od strane proizvođača.

Najčešće se radi prilikom kupovine automobila, koji nema servisnu knjižicu sa podatcima kada je zadnji put rađen veliki servis, kako bi se izbeglo pucanje zupčastog kaiša i havarija motora. Veliki servis benzinca sa zupčastim kaišem obuhvata zamenu zapčastog kaiša, španera zupčastog i vodene pumpe.

Veliki servis benzinskih motora sa lancem se obično radi između 100.000 km i 200.000 km zavisno od tipa motora, odnosno kada se lanac koji pokreće zupčanike na radilici istegne i počne da se čuje. Zvuk se na početku čuje prilikom prvog paljenja motora ujutru i traje vrlo kratko.

Kasnije, kada se lanac još više istegli zvuk se čuje i nakon što motor postigne radnu temperaturu. Karakterističan metalni bučni zvuk iz predela motora je indikator za zamenu seta lenca. Sačuvajte Vaš motor od teških i skupih popravki redovnim održavanjem. Vaš Masters Servis, već 8 godina, sve na jednom mestu, za sve automobile koje volite!

Ponuda obuhvata:

– zamenu seta lanca ili seta zupčastog sa vodenom pumpom

– usluga zamene antifriza, rolera pk kaiša I pk kaiša se ne naplaćuje uz uslugu velikog servisa

– ponuda se odnosi na motore do 2000 kubika i do 4 cilindra

Napomene:

*pozvati servis ukoliko auto ima više od 2000 kubika ili 4 cilindra